Heippa kaikki!

Olen Meeri Heikkinen ja asun perheeni ja koiriemme kanssa keskellä Kainuun korpimetsiä, Suomussalmella omakotitalossa. Koirat ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja ennen omaa koiraa tuli ystävien ja tuttavien koiria hoidettua aina silloin kun se oli mahdollista. Nuoresta likasta lähtien olen kuitenkin haaveillut itselleni punaista, eleganttia ja eläväistä Irlanninsetteriä. Ensimmäinen Punainen Irlanninsetteri Dana (Clever Sett Esmeralda) muutti meille joulukuussa 2008 ja se oli menoa sitten. Oli heti selvää, että meidän perheeseen setteri oli juurikin se oikea valinta! 

Danan tulon jälkeen ja setterielämää seurattuamme alkoi pikkuhiljaa toiveissa olemaan toinen punanuttu. Ja niinpä Toukokuussa 2010 meille muutti Mili (Clever Sett Mon Cherie). Milin tulon jälkeen huomasin että nälkä kasvaa syödessä ja niimpä tein päätöksen siitä, että joku päivä minä haluan tehdä omaa kasvattajatyötä juuri tämän, mielestäni maailman parhaan rodun parissa. 

Kasvattajakurssin kävin keväällä 2012 ja kennelnimi myönnettiin minulle elokuussa 2013 juuri sopivasti ensimmäisen pentueen aikana. Milin ensimmäisestä pentueesta kotiimme jäi asumaan Wida (Flamerish Midsummer Bridezilla). Sitten taas Widan toisesta pentueesta alkuvuonna 2020 meille jäi kotiin asumaan Ebba (Flamerish I Am A Pirate Princess). 

Tavoitteeni kasvattajana on kasvattaa terveitä, moneen harrastukseen sopivia, kauniin linjan ja setterille tyypillisen luonteen omaavia koiria. Setterin luonne on juurikin se asia, mikä tässä kauniissa rodussa vetää puoleensa. Sopivassa määrin itsepäisyyttä, älykkyyttä, avoimuutta, vilkkautta ja lempeyttä tekevät Irlanninsetteristä haastavan rodun jonka kanssa yhteistyöstä ei tule koskaan tylsää. Näillä kavereilla nimittäin riittää huumorintajua jota oppii ymmärtämään vain elämällä setterin kanssa.

Kasvatustyöni on pienimuotoista ja tarkkaan harkittua. Pentusuunnitelmat tehdään aina rodun jatkoa ajatellen ja koiria käytetään jalostukseen harkiten. Kasvattajana minun tulee pystyä seisomaan pentusuunnitelmieni takana kaikin puolin ja siksi suunnitelmia tehdään pitkälläkin aikavälillä.

Harrastamme koiriemme kanssa näyttelyitä, mutta myös kaikenlainen "pihaharrastaminen" kuuluu elämäämme. Ollaan käyty koirien kanssa myös joskus nose workin ja rallytokon alkeita sekä agility on myös kuulunut jokaisen koiramme harrastuksiin, myös tällä hetkellä. Setteri sopii hyvin monenlaiseen harrastamiseen aina metsästyksestä näyttelykehiin. Selvää on se, että setteri rakastaa luonnossa liikkumista jota meillä harrastetaan päivittäin, täällä meillä kun sitä metsää riittää talsittavaksi. Ja voiko olla kauniimpaa näkyä kuin onnellinen, vapaana, turkki liehuen juokseva Punainen Irlanninsetteri! 

Tervetuloa tutustumaan koiriimme ja tähän valloittavaan rotuun! 

-Meeri 

4C3A7771-Edit.JPG